Jij bent de ondernemer, jij bent degene die dit heeft opgezet, jij bent degene die de visie heeft bedacht en uitgewerkt. Het is van groot belang dat jij vooral met visie ontwikkelen bezig blijft. Het is een veel voorkomende fout van ondernemers, dat wanneer het goed gaat, je groter wordt en het drukker wordt, je meer bezig bent met uitvoeren dan het sturen en bijsturen.

Het wordt tijd dat jij weer aan het roer gaat staan in plaats van steeds maar bezig te zijn. Jij bent degene die de koers uit hoort te zetten. Elke week dat je bezig bent met het herstellen en draaiend houden van je onderneming, is een week waarin geen visie is ontwikkeld voor de volgende stap. Daardoor ligt het gevaar op de loer dat de onderneming stil komt te liggen en je blijft hangen in het oplossen van directe problemen. Het gevolg is dat je door de stilstand achter komt te liggen ten opzichte van de concurrentie en wereld om de onderneming heen.

Elke week dat je bezig bent met het herstellen en draaiend houden van je onderneming, is een week waarin geen visie is ontwikkeld voor de volgende stap

Jouw visie is de koers
Iedereen wil een koers in zijn leven, werk of welke andere omstandigheid ook. Zoals een groep toeristen zich alleen veilig voelt wanneer de gids uitstraalt te weten wat ze gaan doen, zullen je medewerkers pas gaan excelleren wanneer jij de koers uitstippelt, communiceert en vervolgens ook daadwerkelijk vaart!

Iedereen heeft sturing nodig. Een grote misvatting is dat zogenaamde “vrijheid” ervoor zorgt dat mensen opbloeien. Dit geldt alleen wanneer die vrijheid er is binnen een duidelijke visie en koers. Dan zullen je werknemers zich veilig voelen om die extra stap te doen, dat goede idee te delen en die inspirerende gedachte te delen.

Jouw visie is van levensbelang voor je onderneming. Neem tijd om erover te denken, eraan te werken en het in je onderneming te implementeren

Jouw visie is van levensbelang voor je onderneming. Neem tijd om erover te denken, eraan te werken en het in je onderneming te implementeren. Dit houdt je onderneming in beweging, zorgt voor groei en houdt je medewerkers enthousiast en tevreden. Niets is zo verfrissend en motiverend als werken voor een visionair!

Wees die visionair!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: