Het kan zijn dat je stil ben komen te staan, wat nu? Is het echt zo onmogelijk als het voelt om weer in beweging te komen met z’n allen? Nee, absoluut niet! Jij kan je onderneming weer in beweging krijgen. Sterker nog, jullie kunnen hier beter uitkomen dan jullie er hiervoor voor stonden.

Wat is je onmisbare ingrediënt? Passie! Het klinkt misschien wat makkelijk, het kan zelfs zijn dat je het een goedkoop advies vindt, maar laat het me je uitleggen. Er zit namelijk iets in passie dat zelfs het meest vastgelopen traject weer in beweging krijgt.

Passie is als vuur, het trekt aan. Wanneer mensen vuur zien, kijken ze.

Passie is als vuur, het trekt aan. Zoals ik uren ontspannen naar een vuurtje kan kijken, wanneer ik op een heerlijke zomeravond de vuurkorf aansteek, trekt passie aan. Wanneer mensen vuur zien, kijken ze. Of het nu een brand is, een vuurkorf of een groot kampvuur. Vuur trekt toeschouwers.

En is het je al eens opgevallen dat wanneer je met een groepje rond een vuurkorf zit, meerdere mensen willen porren, hout toevoegen en helpen het vuur mooi brandend te houden? Vuur trekt niet alleen aan, mensen willen helpen en meewerken waar vuur is.

Dat is het effect van passie! Mijn grootste advies aan jou is dan ook: doe dat waar je echte passie voor heb! Zoveel ondernemers stappen in de valkuilen alles in handen te willen houden, zijn teveel bezig met dingen die ze zouden moeten uitbesteden of rennen vooral rond om alles draaiende te houden. Het effect is een uitgebluste leider die niet meer inspireert in plaats van die enthousiaste motivator die de medewerkers prikkelt en bezielt.

Het effect is een uitgebluste leider die niet meer inspireert in plaats van die enthousiaste motivator die de medewerkers prikkelt en bezielt.

Voel jij je uitgeblust? Dan is het tijd om het vuur weer brandend te krijgen. Als jij, de ondernemer / leidinggevende / visiedrager, geen passie meer uitstraalt, kan je het van je medewerkers niet verwachten. Focus je op dat waar jouw kracht ligt, blink erin uit en zorg ervoor dat je weer vol passie rondloopt en werkt.

Je zal de effecten in je onderneming zien!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: