In mei 2018 ga ik een Muskathlon lopen. Dit betekent dat ik in Ethiopië, onder heftige omstandigheden, 63 km ga wandelen om zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen voor kinderen in armoede. Ik ben met de organisatie Compassion in aanraking gekomen door mijn zoon Jeroen. Hij heeft in september 2016 ook al een Muskathlon gelopen en besloot om 2018 nogmaals te gaan. De eerste keer liep hij als enige uit zijn directe omgeving. Hij haalde een geweldig aantal sponsors op en zag daardoor dat het werkt.
Toen hij besloot om weer te gaan, bedacht hij dat hij niet alleen wilde gaan. Waarom je in je eentje ongelofelijk hard inzetten als je met meerdere veel meer kan bereiken? Het gevolg is, dat hij 10 mensen in zijn omgeving verzamelde en inspireerde die nu ook meegaan. In mijn ogen een knap staaltje intern ondernemerschap.

Door samen zal de betrokkenheid van je medewerkers toenemen, het plezier op de werkvloer groter worden en een hoger rendement behaald worden

Samen
Het inspireren van mensen om je heen die daardoor mee gaan in jouw doel, dat is wat intern ondernemerschap is. Er wordt wel eens gezegd ‘zo leider, zo volk’. Dit gaat natuurlijk alleen op, wanneer een leider zich laat zien, inspireert en verantwoordelijkheid durft te geven.
Door goed intern ondernemerschap ontwikkelt en groeit een bedrijf. Niet langer ligt alle druk op je eigen schouders, maar het verdeeld zich over verschillende pionnen in de organisatie. Hierdoor kunnen je medewerkers groeien, waardoor jouw onderneming zal ontwikkelen en toenemen
Door samen zal de betrokkenheid van je medewerkers toenemen, het plezier op de werkvloer groter worden en een hoger rendement behaald worden. Als ondernemer hoef je niet alles zelf te doen, dat is een veelgemaakte fout. Als ondernemer ben jij de inspirator waardoor je medewerkers zich volledig geven om jouw onderneming verder uit te bouwen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: